IN MEMORIAM

Milan Jelić

(1944 – 2023)

Poštovane kolege,
Obaveštavamo Vas da nas je u sedamdeset devetoj godini života napustio naš dragi kolega i ugledni član, filmski reditelj, scenarista i glumac Milan Jelić.
Autor je preko 30 dugometražnih igranih filmova i televizijskih ostvarenja. Debitovao je filmom Bubašinter (1971), a publika ga je naročito zavolela nakon filmova Rad na određeno vreme (1980); Nedeljni ručak (1982); Moj tata na određeno vreme (1982); Čudna noć (1990); Velika frka (1992) i mnogih drugih.
Dobitnik je značajnih jugoslovenskih i internacionalnih priznanja, među kojima je i Nagrada za životno delo Udruženja filmskih umetnika Srbije.
Sećaćemo ga se s pijetetom.

UFUS AFA ZAŠTITA – Organizacija filmskih autora Srbije od 2016. godine obavlja delatnost kolektivnog ostvarivanja autorskih prava na filmskim i televizijskim delima u zemlji i inostranstvu. Na osnovu Zakona o autorskom i srodnim pravima RS i dozvole Zavoda za intelektualnu svojinu RS , UFUS AFA ZAŠTITA dobila je, u ime autora, pravo na naknadu od reemitovanja i kablovskog reemitovanja filmskih i televizijskih dela. Naplata autorskih tantijema vrši se od 2018. godine, kada su se stekli zakonski uslovi.

Podeli vesti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Još vesti iz organizacije