Film člana UFUS AFA ZAŠTITE Vladimira Perišića u takmičarskom programu Sarajevo film festivala

Foto: Filmski centar Srbije

Film “Lost Country” člana UFUS AFA ZAŠTITE, reditelja i scenaristeVladimira Perišića, uvršten je u takmičarski program igranog filma 29. Sarajevo film festivala, koji će trajati od 11. do 18. avgusta.

Perišićev drugi igrani film imao je svetsku premijeru u okviru „Nedelje kritike“ na Kanskom festivalu, kada je Jovan Ginić, koji tumači glavnu ulogu, osvojio nagradu „Otkrovenje“ za najboljeg mladog glumca.

“Lost Country” nas vraća u 1996. godinu kada, tokom studentskih demonstracija protiv Miloševićevog režima u Srbiji, petnaestogodišnji Stefan prolazi kroz sopstvenu revoluciju. Suočava se sa činjenicom da je njegova majka portparolka i saučesnica korumpirane vlasti protiv koje ustaju njegovi prijatelji.

UFUS AFA ZAŠTITA – Organizacija filmskih autora Srbije od 2016. godine obavlja delatnost kolektivnog ostvarivanja autorskih prava na filmskim i televizijskim delima u zemlji i inostranstvu. Na osnovu Zakona o autorskom i srodnim pravima RS i dozvole Zavoda za intelektualnu svojinu RS , UFUS AFA ZAŠTITA dobila je, u ime autora, pravo na naknadu od reemitovanja i kablovskog reemitovanja filmskih i televizijskih dela. Naplata autorskih tantijema vrši se od 2018. godine, kada su se stekli zakonski uslovi.

Podeli vesti

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Još vesti iz organizacije